NuortenPlaneetta2022_tunnus-date

TUTUSTU PÄÄTTÄJIIN

Mitä haluaisit kysyä heiltä ilmastoon, ympäristöön ja hyvinvointiin liittyen?

atte_harjanne_photo2022

Atte Harjanne (vihr.) 

Atte Harjanne on tutkijataustainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Helsingin Herttoniemestä. Hän toimii vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtajana ja on puolustusvaliokunnan, talousvaliokunnan sekä ulkopoliittisen instituutin neuvottelukunnan jäsen. Ilmastonmuutoksen hillintä, lajikadon pysäyttäminen ja vapaan, tasa-arvoisen demokratian ja sivistyksen puolustaminen ovat Atelle politiikan ykkösjutut.

Lulu Ranne (PS) 

Lulu Ranne on diplomi-insinööri ja kansanedustaja Hämeestä. Hän toimii perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtajana ja on suuren valiokunnan jäsen sekä valtiovarainvaliokunnan varajäsen. Lulun tärkeimpiä teemoja ovat olleet koko kauden ajan kestävä talous ja energiapolitiikka. Lulu korostaa sitä, että Suomen ensisijainen tehtävä on huolehtia Suomesta sekä suomalaisten sujuvasta ja kohtuuhintaisessa ja turvallisesta arjesta.

Ranne
Suldaan Print 2-3

 

Suldaan Said Ahmed (vas.) 

Suldaan Said Ahmed on itähelsinkiläinen poliitikko ja kansalaisaktivisti. Hän on vasemmistoliiton ensimmäisen kauden kansanedustaja sekä toisen kauden kaupunginvaltuutettu Helsingissä. Kansanedustajana hän toimii vasemmiston edustajana lakivaliokunnassa. Suldaan on myös ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustajana Afrikan sarven alueella. Politiikassa Suldaanille on tärkeää tasa-arvo, toiminta ilmastonmuutosta vastaan sekä syrjäytettyjen ja yhteiskunnan ulkopuolelle pudonneiden aseman parantaminen. 

Mari-Leena Talvitie (kok.) 

Mari-Leena Talvitie on toisen kauden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Oulusta. Hän toimii kokoomuksen varapuheenjohtajana ja on jäsenenä hallinto- ja ympäristövaliokunnissa. Lisäksi Mari-Leena toimii puheenjohtajana Partioparlamentissa. Lasten ja nuorten asiat, oikeudenmukaisuus, ympäristö sekä osaaminen ja yrittäjyys ovat Mari-Leenalle tärkeitä teemoja.

Talvitie Mari-Leena 12